Knowledgebase
Knowledgebase : Nederlands > 123WEBSHOP

Wij gaan ervan uit dat uw Dymo Labelwriter juist is geinstalleerd op uw PC en u al labels kunt afdrukken.

Vereisten:
- Windows besturingssysteem ( getest onder Microsoft Windows XP en Windows 7 )
- Een functionerende Dymo Labelwriter
- Getest onder Microsoft - Internet Explorer 7, 8 en 9

1) Sla een kopie op van het gewenste label door het 'DYMO Label' programma op te starten en uw adreslabel te selecteren. Klik hierna op 'Bestand' > 'Opslaan als' en sla het bestand op onder C:\ met de naam: 123webshop
2) Ga naar het beheerscherm van uw webwinkel en wijzig een bestelling
3) Klik op 'Adreslabel afdrukken' onder de sectie 'Afleveradres' bij de bestelling
4) U zult nu bovenin uw scherm een melding krijgen over een 'ActiveX control'. Klik op uitvoeren/ja. Dit zult u +/- 3 keer moeten aanklikken, dit is eenmalig
5) Het adres label wordt nu afgedrukt op uw Dymo Labelwriter

Mocht het adres label niet worden afgedrukt, controleer dan de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer ( deze dienen standaard ingesteld te staan ) en de instellingen van eventuele andere beveiligingsprogrammas die u heeft geinstalleerd.

U kunt daarnaast ook nog proberen de Dymo Labelwriter software te verwijderen en de laatste versie te downloaden en installeren vanaf Dymo.com ( http://global.dymo.com/enHK/Software/LabelWriter_450_Turbo.html ).

Nee, vanzelfsprekend niet. U neemt een betaald product af en u zal geen reclame of banners op uw site tegenkomen. U vindt alleen ‘powered by 123webshop’ onderaan uw webwinkel. Dit heeft voordelen voor de plaatsing op zoekmachines als Google.

Dit komt voor omdat de Prijslijst als standaard pagina staat ingesteld. Om dit te veranderen gaat u zodra u bent ingelogd in uw webwinkel naar 'Content beheren' > 'Menu instellingen'. In het overzicht op deze pagina ziet u alle menuitems die u heeft aangemaakt. Om een andere pagina als standaard pagina in te stellen klikt u voor de gewenste voorpagina op het 'ster'-icoon.

Om een keuzelijst aan te maken bij een product wijzigt u een product onder 'Webwinkel beheren' > 'Producten'. Ga hierna naar het tabblad 'Keuzelijsten' en klik op 'Nieuwe keuzelijst aanmaken'. Zodra de keuzelijst is aangemaakt klikt u op het oranje rondje voor de keuzelijst en kunt u de gewenste keuzes opgeven.

Voor meer informatie over ‘Keuzelijsten’ kunt u de videohandleiding bekijken op:

http://www.123webshop.nl/handleiding/webwinkelbeheren_keuzelijsten/

De klant kan via de zoekfunctie zoeken op een productcode. Daarnaast kunt u de productcode weergeven bij alle producten. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Webwinkel instellingen' > tabblad: 'Instellingen' > onder 'Weergave instellingen' de optie 'Productcode weergeven bij producten'.

Het kan helaas soms enige tijd duren voordat de domeinnaam naar onze server verwijst, wij verwachten dat de domeinnaam binnen 24 uur naar onze server zou moeten verwijzen.

Zodra u bent ingelogd in het beheerscherm gaat u naar 'Content beheren' > 'Tekstpagina's' en klikt u op 'Nieuwe pagina aanmaken'. Bij 'Titel:' kunt u 'Algemene voorwaarden' invoeren. In het tekstveld kunt u uw eigen algemene voorwaarden invoeren. Zodra u tevreden bent met de nieuwe tekstpagina klikt u onderaan de pagina op 'Pagina aanmaken'.

Vervolgens gaat u naar 'Content beheren' > 'Menu instellingen' en klikt u op 'Nieuw menuitem toevoegen'. Bij 'Module:' kiest u voor 'Content / Tekstpagina' bij 'Item:' kiest u in uw geval 'Algemene voorwaarden'. Bij 'Menuitem positie:' kiest u voor 'Toevoegen als hoofd menuitem'. Bij 'Menuitem titel:' voert u in uw geval 'Algemene voorwaarden' in. Vervolgens kunt u klikken op 'Menuitem toevoegen' om de nieuwe tekstpagina aan het menu toe te voegen.

Mits u wilt dat klant akkoord moeten gaan met de 'Algemene voorwaarden' in het bestelproces voordat zij de betaling voldoen gaat u naar 'Instellingen' > 'Webwinkel instellingen', tabblad 'Instellingen'. Bij 'Algemene voorwaarden' kiest u voor 'Het is verplicht om akkoord te gaan met de algemene voorwaarden'.

Helaas is het ( nog ) niet mogelijk om de volgorde van producten te wijzigen in het beheerscherm van uw webwinkel. U kunt de volgorde beïnvloeden door een omweg, namelijk door spaties voor de productnaam te plaatsen. Hoe meer spaties u voor de productnaam zet hoe hoger deze in de lijst komt te staan. De spaties zijn verder niet zichtbaar voor de klant.

In het beheergedeelte van de webwinkel kunt u een onbeperkt aantal afbeeldingen per product toevoegen. Wanneer u een product wijzigt kunt u via het tabblad 'Afbeeldingen' afbeeldingen bij het product toevoegen en verwijderen.

Om een nieuwe tekstpagina aan te maken gaat u zodra u bent ingelogd in het beheerscherm van uw webwinkel naar 'Content beheren' > 'Tekstpagina's'. Vervolgens klikt u op 'Nieuwe pagina aanmaken'. Op deze pagina kunt u de gewenste titel en content invoeren van de nieuwe tekstpagina. Zodra u tevreden bent met de nieuwe tekstpagina klikt u onderaan op 'Pagina aanmaken'. Uw tekstpagina is nu aangemaakt maar nog niet toegevoegd aan het menu als menuitem.

Om de nieuwe tekstpagina toe te voegen aan het menu gaat u naar 'Content beheren' > 'Menu instellingen'. Vervolgens klikt u op 'Nieuw menuitem toevoegen' en kiest u bij 'Module:' voor 'Content / Tekstpagina'. Bij 'Item:' kiest u voor de titel van uw tekstpagina. Als u onderaan deze pagina klikt op 'Menuitem toevoegen' zal de tekstpagina worden toegevoegd aan het menu. Alle bezoekers van uw webwinkel kunnen vanaf nu de nieuwe tekstpagina bekijken op uw webwinkel.

Als u wilt dat een van uw tekstpagina's automatisch als eerste pagina wordt weergegeven zodra uw webwinkel wordt bezocht dient u te klikken op het witte ster icoon voor het menuitem die u als standaard menuitem wilt instellen. Een overzicht van al uw menuitems treft u via 'Content beheren' > 'Menu instellingen'.

De modules 'Tekstpagina's' en 'Menu items' worden besproken in onze videohandleiding. Deze kunt u hier bekijken:

Tekstpagina's: http://www.123webshop.nl/handleiding/contentbeheren_tekstpaginas/
Menu instellingen: http://www.123webshop.nl/handleiding/contentbeheren_menu_instellingen/

Helaas staat dit aantal vast ingesteld op 25. Het aantal nieuwe producten is niet te wijzigen.

Om iDEAL te kunnen integreren in uw webwinkel hebben wij de volgende gegevens nodig:

1) Indien het gaat om een Sisow iDEAL account ( http://www.sisow.nl/ ): de Merchant ID en Merchant Key van Sisow. Deze gegevens vindt u als u bent ingelogd op www.sisow.nl onder het tabblad ‘Mijn profiel’ > 'Algemeen'.

2) Indien het gaat om een Mollie iDEAL account: het klant ID van Mollie. Het klant ID vindt u als u bent ingelogd op www.mollie.nl onder het tabblad ‘Mijn account’ > 'Accountgegevens'.

Zodra wij de benodigde gegevens van u hebben ontvangen ( u kunt deze gegevens versturen naar de helpdesk ) voeren wij de technische implementatie van iDEAL voor u uit. De kosten voor deze technische implementatie zijn € 50,00 excl. BTW.

Meer informatie over iDEAL vindt u in onze iDEAL handleiding op: http://www.123webshop.nl/123webshop_ideal.pdf

U kunt Paypal op de volgende manier instellen in de webwinkel:

 

1) Meld u aan op http://www.paypal.com/

2) Geef uw Paypal e-mail adres door aan de helpdesk

3) Wij configureren hierna gratis Paypal in uw webwinkel

 

Klanten kunnen vanaf nu betalen via Paypal in de webwinkel.

Voor het verhuizen van .com/.net/.org domeinen heeft u 2 dingen nodig:

1. De 'Authorization Code (Auth Code)' voor de domeinnaam. Deze kunt u bij uw huidige proivder opvragen.

2. Hierna dienen wij een verhuisaanvraag in en zal er een e-mail naar u worden gestuurd.

De e-mail wordt verstuurd naar de beheerder van de domeinnaam ( administratief contactpersoon ), dit zal normaal gesproken uw e-mail adres zijn. In deze e-mail kunt u akkoord of niet akkoord gaan met verhuizing. Wanneer u akkoord gaat zal er om de 'Auth code' worden gevraagd die u bij uw huidige provider heeft opgevraagd. Wanneer dit allemaal rond is zal het tot 7 dagen duren voordat de verhuizing is verwerkt.

Informeer altijd uw huidige provider van de verhuizing, dit zal de voortgang van de verhuizing bevorderen.

Om uw .nl domeinnaam te verhuizen hebben wij de tokencode/verhuiscode nodig van uw domeinnaam. U kunt deze tokencode opvragen bij uw huidige provider. Na ontvangst van de tokencode zal het +/- 24 uur duren voordat de verhuizing is verwerkt, hierna kunt u gebruik maken van onze diensten.

Zodra u bent ingelogd in uw webwinkel gaat u naar 'Instellingen' > 'Webwinkel instellingen'. Vervolgens klikt u bij 'Logo:' op de knop 'Zoeken / Browse'. Vervolgens selecteerd u het gewenste logo op uw computer en klikt u op 'Open'. Zodra u onderaan deze pagina heeft geklikt op 'Wijzigingen opslaan' zal uw bedrijfslogo worden weergegeven op de factuur en de pakbon.

De manier om hoger in de resultaten van de zoekmachines te komen is door veel links op andere websites te verkrijgen die naar uw website verwijzen. Op deze manier wordt uw website hoger gewaardeerd.

Meld uw website dus aan op zoveel mogelijk startpagina’s (www.startpagina.nl) en andere websites (bijvoorbeeld van kennissen en collega’s). Het is vooral belangrijk dat de website die u linkt relevante informatie bevat in combinatie met uw site of webwinkel. Dit geeft een hogere ‘waardering’ ten aanzien van uw site en dus een hogere positie in de zoekmachines.

U kunt uw website aanmelden bij alle grotere zoekmachines via de volgende website: http://www.inventio.nl/wjsubmit/

Zodra u bent ingelogd in uw webwinkel gaat u naar 'Instellingen' > 'Webwinkel instellingen', tabblad 'Scripts & koppelingen'. Bij 'Sociale netwerken:' vinkt u 'Koppeling naar sociale netwerken weergeven ( Twitter, Hyves, LinkedIn, etc. )' aan.

Om uw webwinkel hoger te plaatsen in de normale resultaten heeft u veel zogeheten domain back links nodig. Backlinks zijn verwijzingen van andere websites naar uw website. Probeer ook zo weinig mogelijk verwijzingen naar andere websites op uw webwinkel te plaatsen. Dit heeft een negatief effect en zoekmachines zoals Google zal uw website minder 'waarderen' en vervolgens lager plaatsen in de zoekresultaten. Hoe meer links naar de website verwijzen, hoe hoger Google de webwinkel in de zoekresultaten zal plaatsen.

Een goede manier om veel verwijzingen naar uw webwinkel te krijgen is om uw webwinkel aan te melden op diverse startpagina's. Hieronder vindt u enkele startpagina's:

- startze.nl

- startpagina.nl

- jouwstarter.nl

Probeer uw webwinkel op zo veel mogelijk dochterpagina's te plaatsen. Om uw webwinkel aan te melden op een startpagina kunt u contact zoeken met de beheerder van die startpagina.

Zodra uw betaling binnen is, wordt uw bestelling verder verwerkt.

We streven er naar om binnen 24 uur uw webwinkel aan te leveren, zodat u kunt beginnen met inrichten.

Zodra u bent ingelogd in het beheerscherm van uw webwinkel gaat u naar 'Instellingen' > 'Webwinkel instellingen', tabblad 'Instellingen'. Vervolgens kiest u bij 'Kortingcode veld:' voor 'Kortingscode veld verbergen in winkelwagen'.

In het beheergedeelte kun je het gewicht instellen van de producten. Let hierbij wel op dat u het gewicht invult in kilogram, dus bijvoorbeeld 120 gram = 0,12.

Als u kiest voor ‘Verzendkosten op basis van gewicht’ bij ‘Verzendmethoden’ in het beheergedeelte, wordt gebruik gemaakt van de gewichten bij het bereken van de verzendkosten.

U kunt de Google Adwords couponcode als volgt activeren:

1. Meld u aan bij uw account via adwords.google.nl
2. Klik op de link ’Voorkeuren voor factureren’ in het menu ’Facturering’.
3. Geef uw code op in het veld ’Code inwisselen’ onder de menuoptie ’Promotiecodes’.
4. Klik op 'Inwisselen'.
5. Controleer uw saldo onder 'Betalingsoverzicht' op het tabblad 'Facturering'. Het bedrag wordt weergegeven als een servicecorrectie.

Zodra u bent ingelogd op uw webwinkel gaat u naar ‘Instellingen’ > ‘Webwinkel instellingen’ tabblad ‘Scripts & koppelingen’. Bij ‘Google Analytics:’ kunt u de UA code invoeren ( Web Property ID ).

Direct na het controleren van de domeinnaam in het bestelproces van onze website, kunt u kiezen voor ‘Verhuizen’. Wij sturen je alle benodigde informatie om de domeinnaam naar ons toe te verhuizen.

Vergeet niet uw eventuele contract bij uw huidige provider op te zeggen.

Helaas ondersteunen wij bij productafbeeldingen alleen .jpg bestanden. U kunt geen .doc ( Word ) bestanden toevoegen als afbeelding en/of de afbeelding kopiëren en plakken vanuit Word in de tekstbewerker in uw webwinkel. Een eventuele oplossing kan zijn om een schermafdruk te maken van uw afbeelding en deze uit te knippen en op te slaan via een fotobewerkingsprogramma ( zoals paint, photoshop etc.)

U kunt een schermafdruk van de afschrijving van bijvoorbeeld internetbankieren naar ons toe sturen om dit proces te versnellen.

Met de toenemende beveiliging van Windows (en Internet Explorer) wordt er bij geen geïnstalleerd certificaat een foutmelding gegeven. Wij hebben geen certificaat geïnstalleerd, maar u kunt vertrouwen dat u op de juiste pagina aangekomen bent en de foutmelding negeren.

Zodra u de gewenste subcategorieen heeft aangemaakt onder een hoofdcategorie gaat u naar 'Instellingen' > 'Webwinkel instellingen', tabblad 'Instellingen'. Bij 'Menu:' kiest u voor 'Alleen hoofdcategorieen in het menu weergeven'.

Als een klant nu op de hoofdcategorie klikt ( waar de subcategorieen aan zijn gekoppeld ) ziet de bezoeker de subcategorieen inclusief afbeelding naast elkaar.

Wij raden u aan om niet té grote categorieafbeeldingen in te stellen. Het kan voorkomen dat grote afbeeldingen langzaam worden geladen.

Mocht het label niet worden afgedrukt, controleer dan de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer ( deze dienen standaard ingesteld te staan ) en de instellingen van eventuele andere beveiligingsprogrammas die u heeft geinstalleerd.

U kunt daarnaast ook nog proberen de Dymo Labelwriter software te verwijderen en de laatste versie te downloaden en installeren vanaf Dymo.com.

Zodra u bent ingelogd in het beheerscherm gaat u naar 'Instellingen' > 'Webwinkel instellingen' en klikt u op het tabblad 'Instellingen'. Onder het kopje 'Weergave instellingen' vinkt u 'Voorraad weergeven bij producten' aan.

Voor meer informatie over ‘Webwinkel instellingen’ kunt u de videohandleiding bekijken op:

http://www.123webshop.nl/handleiding/instellingen_webwinkel_instellingen/

U kunt creditcard betalingen via Paypal accepteren, u kunt hiervoor uw Paypal e-mail adres aan ons doorgeven. Wij zullen dan gratis Paypal voor u configureren in uw webwinkel.

U kunt de titel aanpassen onder 'Instellingen' > 'Zoekmachine instellingen' d.m.v. het tekstveld 'Website titel'.

U kunt subcategorieen aanmaken zodra u minimaal een hoofdcategorie heeft aangemaakt. Om dit te doen gaat u in het beheerscherm naar 'Webwinkel beheren' > 'Categorieen'. Op de nieuwe pagina klikt u op 'Nieuwe categorie toevoegen'. Bij 'Categorie positie:' kiest u voor de naam van uw hoofdcategorie. Zodra u tevreden bent met de instellingen van uw subcategorie klikt u op 'Categorie toevoegen'. De subcategorie is nu toegevoegd.

Voor meer informatie over ‘Categorieën’ kunt u de videohandleiding bekijken op:

http://www.123webshop.nl/handleiding/webwinkelbeheren_categorieen/

Zodra u bent ingelogd in het beheerscherm van uw webwinkel gaat u naar 'Content beheren' > 'Bestanden beheren'. Vervolgens klikt u op 'Upload'. U kunt nu klikken op 'Browse' en het gewenste PDF bestand selecteren in uw webwinkel. Als u het gewenste PDF bestand heeft geselecteerd klikt u op 'Open'. Vervolgens klikt u op 'Upload Selected File' in de module.

Om het PDF bestand in te voeren in uw tekstpagina en klikbaar te maken gaat u zodra u bent ingelogd in het beheerscherm van uw webwinkel naar 'Content beheren' > 'Tekstpagina's'. Vervolgens wijzigt u de tekstpagina waarop u het PDF bestand wilt plaatsen via het potlood icoon. In de tekstbewerker kunt u een nieuwe regel toevoegen zoals bijvoorbeeld 'Klik hier om het PDF bestand te downloaden'. Met deze regel geselecteerd klikt u op 'Link' ( 14e icoontje, 2e rij ). In het nieuwe venster dat zojuist is geopent klikt u op 'Browse server'. Vervolgens dubbelklikt u op het PDF bestand.

De regel tekst is nu onderstreept. Als u onderaan klikt op 'Wijzigingen opslaan' kan het bestand worden gedownload zodra er op de regel wordt geklikt.

Dit is helaas niet mogelijk. Er zit geen directe database toegang bij de webwinkel.

Via het beheerscherm van uw webwinkel kunt u handmatig de e-mail die verstuurd wordt naar de klant aanpassen. Om dit te doen gaat u zodra u bent ingelogd in het beheerscherm van uw webwinkel naar 'Instellingen' > 'Bericht instellingen'. Vervolgens wijzigt u het gewenste bericht. In de tekstbewerker kunt u zelf de tekst aanpassen en/of een regel toevoegen.

Om iDEAL te kunnen integreren in uw webwinkel hebben wij de volgende gegevens nodig:

1) Indien het gaat om een Sisow iDEAL account ( http://www.sisow.nl/ ): de Merchant ID en Merchant Key van Sisow. Deze gegevens vindt u als u bent ingelogd op www.sisow.nl onder het tabblad ‘Mijn profiel’ > 'Algemeen'.

2) Indien het gaat om een Mollie iDEAL account: het klant ID van Mollie. Het klant ID vindt u als u bent ingelogd op www.mollie.nl onder het tabblad ‘Mijn account’ > 'Accountgegevens'.

Wij voeren dan verder de technische implementatie van iDEAL voor u uit. De kosten voor deze technische implementatie van iDEAL bedraagt eenmalig € 50,00 excl. BTW.

Meer informatie over iDEAL vindt u in onze iDEAL handleiding op: http://www.123webshop.nl/123webshop_ideal.pdf

Mocht u niet kunnen wachten met het inrichten van uw eigen webwinkel kunt u alvast een demo-webwinkel beginnen ( Let op: een demo-webwinkel kunt u maar 30 dagen gebruiken ). Nadat uw 'echte' webwinkel is geregistreerd kunnen wij eenmalig alle gegevens van uw demo-webwinkel overschakelen naar uw webwinkel. Deze dienst kunt u eenmalig gebruiken en wij brengen hiervoor geen kosten in rekening.

Zodra u bent ingelogd in het beheerscherm gaat u naar 'Content beheren' > 'Links'. Op deze pagina klikt u op 'Nieuwe link aanmaken'. Zodra u tevreden bent met de gegevens van de nieuwe link klikt u op 'Link aanmaken'. Uw link kunt u vanaf nu vinden onder 'Links' mits u dit menuitem heeft toegevoegd aan het menu.

U kunt op de pagina 'Overzicht' zodra u via 'Content beheren' naar 'Links' bent gegaan ook nieuwe categorieën aanmaken. Om dit te doen klikt u op 'Categorieën beheren'. Op deze pagina klikt u op 'Nieuwe categorie aanmaken'. Zodra u tevreden bent met de gegevens van de nieuwe categorie klikt u op 'Categorie aanmaken'.

Zodra u bent ingelogd gaat u naar 'Webwinkel beheren' > 'Categorieen'. U kunt in het overzicht de categorie(en) wijzigen via het 'potlood' icoon. Op de nieuwe pagina kiest u bij 'Weergave:' voor 'Productenlijst met afbeeldingen naast elkaar'.

Voor meer informatie over ‘Categorieën’ kunt u de videohandleiding bekijken op:

http://www.123webshop.nl/handleiding/webwinkelbeheren_categorieen/

Het is mogelijk om een productenlijst in uw webwinkel te importeren. Wij ondersteunen helaas alleen .csv bestanden. Een .csv bestand kunt u bewerken met Microsoft Excel.
Een voorbeeld van een .csv bestand kunt u downloaden via 'Webwinkel beheren' > 'Producten'. Vervolgens klikt u op 'Productenlijst importeren'. In de tekst bovenaan deze pagina kunt u het bestand download d.m.v. te klikken op 'hier' in de regel: 'Klik 'hier' om een voorbeeld bestand te downloaden.'.

Om uw productenlijst te importeren gaat u zodra u bent ingelogd in uw webwinkel naar 'Webwinkel beheren' > 'Producten'. Vervolgens klikt u op 'Productenlijst importeren'. Vervolgens klikt u op de nieuwe pagina op de knop 'Zoeken / Browse' en selecteerd u het .csv bestand op uw computer. Vervolgens klikt u op 'Open' om het bestand up te loaden. Zodra u klikt op de knop 'Productenlijst importeren' zullen alle producten en categorieen worden aangemaakt in de webwinkel. Het is helaas niet mogelijk om via een .csv bestand afbeeldingen toe te voegen aan producten. Dit zult u handmatig moeten doen.

Let op: Een .csv bestand kan maar eenmalig worden geupload.

In het beheergedeelte van uw webwinkel gaat u naar Instellingen > Gebruikers. Vervolgens wijzigt u de gebruiker waarbij u het nieuwe wachtwoord wilt instellen via het potlood icoon. Bij 'Wachtwoord wijzigen:' kiest u voor 'Ja'. U kunt nu een nieuw wachtwoord invoeren en vervolgens onderaan deze pagina klikken op 'Wijzigingen opslaan'.

U kunt dit kunnen bereiken door de verzendmethode op basis van totaalbedrag te laten berekenen. U kunt dit instellen onder 'Webwinkel instellingen' > 'Verzendmethodes'. Helaas is het niet mogelijk om dit i.c.m. andere verzendmethodes toe te passen ( bijvoorbeeld op basis van gewicht ).

Wanneer u klanten zelf laat kiezen kunt u zelf een onbeperkt aantal keuzes aanmaken.

Wanneer u de verzendkosten op basis van gewicht, bedrag of aantal items laat berekenen nog niet.

Helaas is het niet mogelijk om het lettertype wat gebruikt wordt in de menu's e.d. aan te passen. Dit is hoofdzakelijk gedaan zodat de webwinkel bij zoveel mogelijk gebruikers goed wordt weergegeven.

U kunt de tekst onderaan de e-mail/orderbevestiging aanpassen via 'Instellingen' > 'Bericht instellingen' > 'Tekst onder bestelling ( betaalvoorwaarden )'. U past dit bericht aan door te klikken op het ‘potlood’ icoon.

U, als klant, blijft altijd eigenaar van de domeinnaam. Mocht u dus bij ons opzeggen, kunt u de domeinnaam verhuizen naar een andere provider.

Wij hebben alleen uw klant ID nodig, te vinden op de website van Mollie onder het tabblad 'Account'. Uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u zelf bewaren om in te loggen op de site van Mollie ( zie ook: http://www.mollie.nl/ ).

Wij hebben alleen uw Merchant ID en Merchant Key van Sisow nodig. Deze gegevens vindt u als u bent ingelogd op http://www.sisow.nl/ onder het tabblad ‘Mijn profiel’ > 'Algemeen'. Uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u zelf bewaren om in te loggen op de site van Sisow.

Er zit een talenmodule in de webwinkel, momenteel kan er met ons webwinkelpakket 'Starter' van € 9,95 bij oplevering 1 taal worden gekozen ( standaard Nederlands ). Alle talen worden beschikbaar vanaf webwinkelpakket 'Basic' van € 14,95 per maand.

Wij hebben de volgende talen beschikbaar:

- Duits
- Engels
- Spaans
- Frans
- Grieks
- Italiaans
- Nederlands
- Pools
- Portugees
- Roemeens
- Russisch
- Zweeds

Onze servers zijn voorzien van professionele hosting software. Wij doen er alles aan onze servers zo goed mogelijk te beveiligen tegen hackers en andere ongenodigden.

Helaas is er geen oplossing om uw betaalmethode ( zoals bijvoorbeeld Paypal, iDEAL ) te testen in uw webwinkel. U kunt wel bijvoorbeeld een nieuw tijdelijk product aanmaken met een laag bedrag en het bestelproces afronden.

Helaas is dit niet mogelijk. Wij werken alleen met een webwinkel op een eigen domeinnaam. De kosten voor de hosting en registratie van een domeinnaam naar keuze zit inbegrepen in alle betaalde webwinkelpakketten die wij aanbieden.

Dit is mogelijk, u kunt de voorraad bij alle artikelen weergeven. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Webwinkel instellingen' > tabblad: 'Instellingen' > onder 'Weergave instellingen' de optie 'Voorraad weergeven bij producten'.

U ontvangt geen FTP toegang bij de webwinkel, het is helaas niet mogelijk om de sourcecode/templates van 123WEBSHOP aan te passen.

U kunt de kleuren van het gekozen ontwerp zelf wijzigen. Ga hiervoor in het beheerscherm naar 'Instellingen' > 'Ontwerpen' > 'Instellingen'. Na het wijzigen van de instellingen dient u mogelijk bij uw eerste bezoek aan de gebruikerskant eenmaal op 'F5' te drukken om de instellingen opnieuw in te laden.

Het is niet mogelijk om de layout/html code te wijzigen.

Nee, dit is niet mogelijk. De software blijft ten alle tijden eigendom van Visionhost. Het is ook enkel mogelijk de webwinkel bij ons af te nemen als totaalpakket (domeinnaam, webhosting en gebruik mogen maken van de webwinkel software).

Helaas is het niet mogelijk om een nieuw account aan te maken via het beheerscherm. Het is alleen mogelijk om via uw webwinkel een nieuw account aan te maken. Als u via uw webwinkel een nieuw account heeft aangemaakt kunt u uitloggen en vervolgens weer een nieuw account aanmaken.

Helaas is het niet mogelijk om een domeinnaam te registreren voor uw demo-webwinkel. U kunt zodra u de bestelling plaatst een domeinnaam kiezen ( mits deze beschikbaar is ) of uw huidige domeinnaam verhuizen. De kosten voor het registreren van de desbetreffende domeinnaam zijn opgenomen in de prijs van € 9,95 per maand excl. BTW.

Zodra u bent ingelogd in het beheerscherm kunt u de webwinkels door laten linken via 'Instellingen' > 'Webwinkel instellingen', tabblad 'Scripts & koppelingen'. Bij 'Status:' kiest u voor 'Website wordt doorgestuurd ( redirect )' en bij 'Link' voert u de gewenste link in.

Zodra u de webwinkel heeft doorgelinkt komt de bezoeker direct op het webadres die u heeft ingevoerd.

Het is niet mogelijk om een weblog te starten in uw webwinkel. Het zou overigens beter zijn om een weblog te starten via bijvoorbeeld http://www.blogger.com/ zodat u weer een link naar uw webwinkel heeft vanaf een andere domeinnaam ( dit is goed voor uw positie in zoekmachines ). U kunt dan eventueel een linkje maken in uw webwinkel naar uw blog.

Helaas is het niet mogelijk om een website naast een webwinkel te instaleren op dezelfde domeinnaam. Een mogelijke oplossing is om uw webwinkel aan te vragen op een andere domeinnaam. U kunt dan een link maken vanuit uw website naar uw webwinkel ( deze zal dan openen in een nieuw venster ).

Het kan voorkomen dat uw bedrijfslogo klein is vanwege de lengte of breedte van uw afbeelding. Als u een kort plaatje heeft die erg breed is wordt deze niet goed weergegeven.

Het is mogelijk om meerdere domeinnamen te koppelen aan uw webhosting pakket of webwinkel. Echter is er één hoofd domeinnaam waarop uw website of webwinkel draait. De andere gekoppelde domeinnamen kunnen dus niet van aparte websites/webwinkels worden voorzien.

Het koppelen van een extra domeinnaam is mogelijk en kost € 20,00 exclusief BTW per domeinnaam per jaar. Neem hiervoor contact op met onze helpdesk.

Zodra er een bestelling geplaatst wordt zal automatisch een factuur worden aangemaakt. De facturen kunt u bekijken in het dashboard onder het kopje 'Nieuwste bestellingen'. Om de gehele lijst te zien van al uw bestellingen kunt u bekijken via 'Administratie' > 'Bestellingen'. Om de factuur te bekijken klikt u op het eerste printericoon ( bestelling afdrukken ).

Het is helaas niet mogelijk om een factuur aan te maken via het beheerscherm. Een mogelijke oplossing is om handmatig via de gebruikerskant van uw webwinkel een bestelling te plaatsen met de contactgegevens van uw klant. In uw webwinkel kunt u dan de bestelling op 'Betaald:' > 'Ja' schakelen.

Dit is mogelijk, deze velden kunt u vinden onder het tabblad 'Omschrijving' wanneer u een product wijzigt.

U kunt accounts en bestellingen verwijderen. Bij het verwijderen van een account blijven de eventueel gekoppelde bestellingen behouden. U kunt een account ook uitschakelen door deze te deactiveren.

Ja, u kunt HTML-code plaatsen op één van de pagina’s in het content management systeem van de webwinkel.

- U gaat naar in het beheergedeelte naar Content management en klikt dan de gewenste pagina (bijv. Welkom) aan.

- Klik vervolgens linksboven in de editor op ‘Source’ / 'Code'.

- U kunt nu uw HTML-code plaatsen in het scherm.

Nee,  op dit moment nog niet. U kunt wel een afbeelding toevoegen in JPG-formaat, bij producten zelfs meerdere.

U kunt uw domeinnaam naar ons toe laten verhuizen, wij berekenen hier geen extra kosten voor. Informeer altijd uw huidige provider van de verhuizing, dit zal de voortgang van de verhuizing bevorderen.

Na uw bestelling ontvangt u van ons de benodigde informatie om uw domeinnaam naar ons te kunnen verhuizen.

Dit is mogelijk, u kunt een onbeperkt aantal keuzelijsten toevoegen aan een product.

Het veld 'Zoekmachine META description' is bestemd om een ​​korte en bondige samenvatting van de inhoud van uw product in te voeren. Deze korte omschrijving kan worden gebruikt om uw pagina's in te delen bij zoekmachines en directories.

In het veld 'Zoekmachine META Keywords' kunt u diverse korte woorden opgeven die te maken hebben met uw product ( keywords ). Als een persoon zoekt op Google naar een of meerdere keywords die u heeft ingevoerd heeft u een grotere kans dat Google uw webwinkel zal weergeven in de zoekresultaten.

In het beheergedeelte van uw webshop gaat u naar Instellingen > Instellingen wijzigen. U kunt bij ‘Prijzen’ kiezen voor ‘Bezoekers moeten inloggen voordat men prijzen ziet’. Op deze manier kan de webwinkel ook bijvoorbeeld gebruikt worden voor groothandels.

Een goede afmeting voor productafbeeldingen zijn ongeveer 500 pixels breed x 700 pixels hoog. Het is een goed idee om de afbeelding dezelfde titel te geven als de productnaam. Op deze manier kunt u potentiële klanten winnen via Google Afbeeldingen. Als een bezoeker op Google op uw productafbeelding klikt heeft u de kans dat de bezoeker uw webwinkel bekijkt.

Een mogelijke oplossing is om te kijken of de pagina niet ingezoomd wordt weergegeven. Om dit te doen drukt u zodra u uw browser heeft geopend op 'Alt'. Bovenaan de pagina zal een nieuw menu zich openen. Vervolgens gaat u naar 'Beeld / View' > 'Zoom' en kunt u hier controleren of deze instelling op '100%' staat. Mocht dit niet het geval zijn kunt u dit instellen d.m.v. te klikken op '100%'.

Om de afbeeldingen op uw tekstpagina ( welkom/beginpagina ) klikbaar te maken gaat u zodra u bent ingelogd in uw beheerscherm naar 'Content beheren' > 'Tekstpagina's' en wijzigt u de tekstpagina waar u de afbeeldingen op wilt plaatsen via het potlood icoon. Via 'Image' ( 2e rij, 17e icoontje boven het tekstveld ) kunt u een afbeelding uploaden. In het nieuwe venster klikt u op 'Browse server'. Op deze pagina klikt u op 'Upload' en vervolgens op 'Zoeken / Browse'. U kunt nu een afbeelding selecteren vanaf uw computer. Vervolgens klikt u op 'Upload Selected File'.

U kunt nu dubbelklikken op de gewenste afbeelding. In het nieuwe venster dat zich opent genaamd 'Image properties' kunt u bij het tabblad 'Link' een gewenste URL invoeren ( bijvoorbeeld: http://www.uwdomeinnaam.nl/nl/category/sieraden/ )

Wellicht staat de optie ‘Voorraad’ ingesteld op 'Niet voorradige artikelen verdwijnen uit catalogus' onder Instellingen in het beheergedeelte van de shop en zijn de niet-zichtbare producten inderdaad niet voorradig.

U kunt een keuze maken uit de extensies: .nl / .com / .net / .org / .eu of .be wanneer u een webwinkel of webhosting aanvraag doet. Overige extenties zijn op aanvraag ook mogelijk.

 

Elk webwinkel pakket is inclusief 1 domeinnaam naar keuze.

Om een gehele achtergrondkleur in te stellen gaat u naar 'Instellingen' > 'Ontwerpen' en klikt u op 'Instellingen' onder het ontwerp dat u heeft gekozen. In de afbeelding die bovenaan de pagina worden weergegeven kunt u zien welk cijfer bij welke instelling hoort. Om de achtergrond kleur te veranderen moet u de kleur van 'Kleurcode #1' aanpassen.

Bij alle webwinkels wordt standaard alle e-mail doorgestuurd naar het e-mail adres wat u tijdens uw aanvraag heeft ingevuld.

Uiteraard kunt u ook losse e-mail adressen aanvragen die u bijvoorbeeld kunt instellen in Microsoft Outlook of kunt benaderen via Webmail. U kunt deze e-mail adressen aanvragen via de knop 'Aanvraag doen' in het beheerscherm van uw webwinkel.

Webmail kunt u bereiken door het volgende adres in te gebruiken: http://webmail.uwdomeinnaam.nl/

Zolang deze melding hier staat, kunt u er op een later tijdstip voor kiezen om alle accounts en bestellingen te verwijderen. Het geeft u de tijd en ruimte om uw webwinkel in te richten en te testen. Zorg er dus voor dat u klikt op ‘Webwinkel in productie nemen’, voordat klanten bestellingen gaan plaatsen.

Voor een SSL-certificaat is het vereist dat iedere webwinkel op een apart IP-adres wordt ondergebracht. We krijgen niet voldoende IP-adressen toegewezen voor al onze klanten om dit mogelijk te maken, vandaar dat we deze mogelijkheid niet bieden.

Betalingen zoals iDEAL en PayPal gaan vanzelfsprekend wel beveiligd over SSL.

In de nabije toekomst zoeken wij contact met de keurmerkorganisaties om meer informatie in te winnen over HTTPS (SSL) en de (on)mogelijkheden hierbij m.b.t. onze webwinkels.

De transactiekosten per iDEAL transactie zijn op dit moment:

- iDEAL via Sisow: € 0,29 per transactie, geen eenmalige en maandelijkse kosten en gratis extra betaalmethodes ( MisterCash voor Belgische klanten en DIRECTebanking voor Europese klanten )

- iDEAL via Mollie: € 0,29 per transactie, geen eenmalige en maandelijkse kosten

( prijzen onder voorbehoud )

Wij ondersteunen iDEAL via Sisow ( bekijk voor meer informatie: http://www.sisow.nl/ ) of via Mollie ( bekijk voor meer informatie: http://www.mollie.nl/ ).

Als u ervoor kiest om voor Sisow te kiezen zullen wij ook de betaalmethode MisterCash ( voor Belgische klanten ) en DIRECTebanking ( voor Europese betalingen ) gratis beschikbaar maken.

Daarnaast kunt u betalingen via PayPal accepteren. Zie voor meer informatie: http://www.paypal.com/

U kunt uw e-mail lezen via zowel Outlook (Express) of via een ander mailprogramma. U kunt hiervoor een handleiding downloaden. Het versturen van e-mail doet u via de server van uw internet provider.

Ook kunt u overal ter wereld uw e-mail lezen via webmail.

We maken dagelijks een back-up van onze gehele server omgeving. Bij uitval van 1 server kan deze worden geinstalleerd met een back-up. Er worden geen back-ups per klant gemaakt, het is dus niet mogelijk per klant iets terug te zetten.

Helaas moet u zelf de webwinkel inrichten en bijhouden. Wij leveren slechts de webwinkelsoftware op het door u gekozen domeinnaam.

De prijzen op onze website zijn vermeld exclusief BTW.

Visionhost